Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

1ο Μεσαιωνικό Βυζαντινό Φεστιβάλ


Μεσαιωνικό Βυζαντινό Φεστιβάλ «Αλεξιάδα» του Δήμου Καστοριάς

31/8-2/9

Ένα πρωτότυπο και διαφορετικό Φεστιβάλ έρχεται στα τέλη του Καλοκαιριού στην πόλη της Καστοριάς. Στολισμένη με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μεταβυζαντινά αρχοντικά, η Καστοριά θα υποδεχτεί φέτος ένα Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών με αφορμή την ιστορική μας μνήμη.
Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 θα διαρκέσει το Μεσαιωνικό Βυζαντινό Φεστιβάλ «Αλεξιάδα» του Δήμου Καστοριάς.

Μεσαιωνικό Βυζαντινό Φεστιβάλ «Αλεξιάδα» του Δήμου Καστοριάς

Η «Αλεξιάδα» οφείλει το όνομά της στην αναφορά της Άννας Κομνηνής στην Καστοριά στο ιστορικό κείμενό της «Αλεξιάς», όπου περιγράφει την κατοχή της πόλης από τους Νορμανδούς και την επική της απελευθέρωση από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό το 1083 μ.Χ.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και ενδιαφέρον φεστιβάλ καθώς μεταφέρει την ιστορία στο σήμερα μέσα από μουσική, εικόνες, γεύσεις και χρώματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε ιστορικά μνημεία πλαισιωμένα με εικόνες και ήχους, να απολαύσουν μουσικές συναυλίες, παρελάσεις, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, να διασκεδάσουν στην Υπαίθρια Μεσαιωνική Βυζαντινή Αγορά και να παρακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα καθώς και την φαντασμαγορική αναπαράσταση της ιστορικής παράδοσης της πόλης στον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό. Η Καστοριά προσφέρεται ως το ιδανικό σκηνικό καθώς τα Βυζαντινά μνημεία είναι διάσπαρτα σ’ όλη την πόλη και η φυσική της ομορφιά είναι απαράμιλλη.
Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ‘Βυζαντινή’ Καστοριά και να ταξιδέψετε στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα της ξεχωριστής αυτής πόλης

31/08/2012 - 02/09/2012
Ώρες - Παρατηρήσεις
Όλες τις ημέρες:Ημερομηνία: 31/08/2012 – 02/09/2012 Περιοχή: Καστοριά Τόπος: Διάφορα σημεία στην πόλη της Καστοριάς Ωρ. Εν.: Πληρ. στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ Ιστοσελίδα: www.medievalkastoria.gr



  
31/8 Βυζαντινός Εσπερινός / Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από Βυζαντινές Χορωδίες / ''Διγενής Ακρίτας'' (Θεατρική Παράσταση Μεσαιωνικού χαρακτήρα από το θεατρικό σχήμα ''Ελικών'')

1/9 Μεσαιωνική Υπαίθρια Αγορά / Έκθεση μικρογραφίας του Αλέξη Σπανίδη / ''Παραλογες και Συμμεικτα'' (Μουσικοθεατρικά Δρώμενα Δρόμου) / Μουσική Συναυλία του Χρόνη Αηδονίδη και της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων Αρχιεπισκοπής Αθηνών

2/9 Μεσαιωνική Υπαίθρια Αγορά / Αναπαράσταση της απόβασης του Γεωργίου Παλαιολόγου / ''Μουσικό Πολύτροπο'' (Μουσικοθεατρική παράσταση) / ''Μουσικοί Αρραβώνες'' (Μουσική συνάντηση με τους Βαλέρια Τσιμό, Αλέξο Βρέτο) / Παραδοσιακά τοπικά τραγούδια και επίδειξη μεσαιωνικών χροών από την ομάδα Εθελοντών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου