Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΉΝΩΣΗ


Δωρεάν κατασκήνωση για 5.250 παιδιά


Εγκύκλιος του υπουργού Υγείας καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και η φιλοξενία 2.200 ηλικιωμένων και ασθενώνΑίτηση για συμμετοχή σε δωρεάν πρόγραμμα κατασκήνωσης μπορούν να υποβάλουν έως τις 6 Ιουλίου παιδιά και ηλικιωμένοι.
Το κρατικό πρόγραμμα κατασκηνώσεων είναι φέτος σημαντικά περιορισμένο, αν και θα καλύψει 7.450 άτομα. Οι 19 από τις 28 μονάδες όλης της χώρας δεν λειτουργούν λόγω περιορισμού προσλήψεων εποχικού προσωπικού, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα.Κλειστές θα μείνουν οι κατασκηνώσεις Δ' Αγίου Ανδρέα Αττικής, Β' Νέας Πεντέλης Αττικής, Παλαιάς Πεντέλης Αττικής, Γαλατά Πόρου, Α' Καμένων Βούρλων, Β' Πορταριάς Βόλου, Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, Ποταμιάς Θάσου, Καλλιθέας Δράμας, Φιλιππαίων Γρεβενών, Η' Κορινθίας, Αγίας Μαρίνας Μεσσηνίας, Πρινίων Σάμου, Σκλαβίων Χίου, Λεπτοκαρυάς Πιερίας, Καρδίτσας, Μυτιλήνης, Σερρών και Τρικάλων.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι στις παιδικές εξοχές του υπουργείου Υγείας γίνονται δεκτά παιδιά 6 έως 16 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται σε Κέντρα Υγείας και τους Σταθμούς Προστασίας Μάνας - Παιδιού - Εφήβων του ΕΟΠΥΥ. Τα άτομα με αναπηρίες θα υποβάλουν αιτήσεις στην Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Ελ.Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-5236501 begin_of_the_skype_highlighting            210-5236501      end_of_the_skype_highlighting).
Δωρεάν κατασκήνωση για 5.250 παιδιά
Εξέταση από γιατρούς
Πριν από την εγγραφή τα παιδιά θα εξετάζονται από τους γιατρούς των μονάδων, ενώ πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας ή η καρτέλα των υποχρεωτικών εμβολίων.
Για κάθε παιδί θα συμπληρώνεται ειδική καρτέλα, στην οποία θα αναγράφονται τα ατομικά του στοιχεία, παρατηρήσεις του γιατρού για την υγεία του και παρατηρήσεις για το αν πρέπει να φιλοξενηθεί σε ορεινή ή παραθαλάσσια κατασκήνωση. Θα καταχωρίζεται και η επιθυμία του παιδιού, η οποία θα ικανοποιείται, εφόσον συμπίπτει με την εκτίμηση του γιατρού.
Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται -μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία τους- παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς όσα πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα, όπως επιληψία.
Στην κατασκήνωση Σταυρού Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν και 390 ηλικιωμένοι, καθώς και 40 καρκινοπαθείς μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης και 20 του Συλλόγου Σερρών.
Ανάπηρα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις Αμφιλοχίας (80 άτομα), Κέρκυρας (60), Μάκρης (30), Ηρακλείου (100), Χανίων (120), Αγίας Παρασκευής Λάρισας (100).

Πηγή: http://www.alfavita.gr
           http://www.edunea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου