Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΤΕΥΧΟΣ 88- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΕΩΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!!!!!!!


viologikos-ampelokoipous’’Το ρέμα του Γκιόλι, κατά πάσα πιθανότητα, μολύνεται από τα λύματα του ίδιου του οικισμού Αμπελοκήπων’’!!
Αιχμές κατά του Άργους Ορεστικού….
«Οι ανησυχίες των κατοίκων Αμπελοκήπων δεν είναι βάσιμες. Γίνονται καθημερινές μετρήσεις στην έξοδο της εγκατάστασης, τα αποτελέσματα των οποίων είναι σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί. Βέβαια, είναι δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, όμως αυτό που δεν ξέρω είναι αν γνωρίζουν το πού αποχετεύεται ο δικός τους οικισμός.
Ξέρουν αν τα λύματά τους οδηγούνται στον Βιολογικό Καθαρισμό; Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό και έχω την αμφιβολία μου, μήπως τα λύματά τους πέφτουν αυτούσια μέσα στο ρέμα Γκιόλι. Κάποτε είχε κατασκευαστεί, βέβαια, ένα αντλιοστάσιο προκειμένου να διοχετεύονται τα λύματα στον Βιολογικό, το οποίο, όμως, δεν λειτουργούσε. Δεν έχω σχετική ενημέρωση αν τέθηκε σε λειτουργία, κάτι, όμως, που θα έπρεπε να έχει γίνει προκειμένου να υπάρχει η συμμετοχή τους στα έξοδα λειτουργίας. Είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται η μόλυνση από τα δικά τους λύματα, αφού γνωρίζω ότι εδώ και πάνω από 10 χρόνια έπεφταν αυτούσια στο ρέμα».
Αυτή είναι η απάντηση του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Πάνου Διαμαντόπουλου στις καταγγελίες των κατοίκων Αμπελοκήπων, σχετικά με τη μόλυνση του ρέματος Γκιόλι εξαιτίας της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, ο οποίος μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, διαβεβαίωσε πως. παρά το γεγονός ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός κατασκευάστηκε αρχικά για να υποδέχεται τα λύματα μόνο της πρωτεύουσας του νομού, ενώ, πλέον, η λειτουργία του εξυπηρετεί πλέον όλο τον νομό, δεν υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης του ρέματος από τη λειτουργία της εν λόγω δομής, αφού τηρούνται όλες απαιτούμενες προδιαγραφές για την επεξεργασία των λυμάτων.
Ο κ. Διαμαντόπουλος, μάλιστα, δεν απέκλεισε η διαμαρτυρία των κατοίκων να αποτελεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εν όψει των εκλογών.
«Θα έπρεπε όλοι οι φορείς, ακόμη και το τοπικό συμβούλιο Αμπελοκήπων και κατ’ επέκταση ο δήμος Άργους Ορεστικού, να συμμετέχουν σε όλη αυτή την ιστορία του Βιολογικού Καθαρισμού και στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και να συμπάσχουν μαζί μας. Εμείς, αντίθετα, βλέπουμε μόνο καταγγελίες. Βέβαια, η ΔΕΥΑΚ έχει …συνηθίσει σε κάθε προεκλογική περίοδο να γίνεται αντικείμενο προσοχής, νομίζοντας κάποιοι ότι με αυτό τον τρόπο θα πάρουν τα ανάλογα οφέλη», πρόσθεσε.
πηγη: sentra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου