Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

25η Μαρτίου 2013: Αμπελόκηποι Καστοριάς Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Χωριό

Σήμερα Δευτέρα 25-3-2013,διπλή Γιορτή ,Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Εθνική Επέτειος του ηρωϊκού ξεσηκωμού του 1821,της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα για ανεξαρτησία από τον Οθωμανικό Ζυγό.
 

Στο Χωριό, έγινε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ναό Αγ Κων/νου  κ Ελένης.

     Λιγοστό το εκκλησίασμα,απορφανισμένο από παιδιά μετά την διάλυση του Δημοτ Σχολείου μας, με την ανάλγητη "μεταρρύθμιση" του Υπ.Παιδείας που σκόρπισε τα παιδιά σε 5-6 σχολεία.
Ευτυχώς παραβρέθηκε το Νηπιαγωγείο και κάποια παιδάκια ντυμένα με Εθνικές Στολές, έδωσαν λίγο χρώμα στον εορτασμό.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας,εκφώνησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Τάσος Ντίνας, που αναφέρθηκε στη συμβολή του Ρήγα Φεραίου,στη προετοιμασία του αγώνα από τη Φιλική Εταιρεία,μέσα σε ένα εχθρικό διεθνές περιβάλλον από την Ιερά Συμμαχία,στην ευρωπαϊκή αφύπνιση και το κύμα φιλελληνισμού,στις πρώτες νίκες των οπλαρχηγών,στις εμφύλιες συρράξεις και τον άδικο χαμό αγωνιστών και στις νέες επιτυχίες του αγώνα,όταν ξαναεπικράτησε ομόνοια-σύμπνοια μεταξύ των αγωνιστών, για να σημειώσει την ανάγκη ομοψυχίας σε νέους εθνικούς στόχους σήμερα,που η χώρα διέρχεται πολλαπλή κρίση.



Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον παπαΝικόλα ,στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφανιών από το  Νηπιαγωγείο,με ποιήματα των παιδιών,του Πολιτιστικού Συλλόγου(ΠΕΛΣΑ) από την Πρόεδρο Σοφία Χατζή και του Δήμου -Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων,από τον Πρόεδρο Τάσο Ντίνα.
Τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου έκλεισαν την εκδήλωση με τον Εθνικό Υμνο.
      Στο τέλος ,η Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων,πρόσφερε στους συγχωριανούς, μικρή υπαίθρια δεξίωση με τα καθιερωμένα "μπισκοτολούκουμα" και αναψυκτικά.
     Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο και με τις δασκάλες του Νηπιαγωγείου.Μας ενημέρωσαν ότι το Νηπιαγωγείο μας έχει 10 παιδιά και ο Παιδικός γύρω στα 15.Ολα στεγάζονται στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων,που καταργήθηκε,ενώ τα κτίρια Νηπιαγωγείου και Παιδικού έχουν εγκαταλειφθεί.Τις ζητήσαμε να επισκεφθούν το Ιστολόγιό μας,που έδειξαν ότι το γνωρίζουν,για να αφήσουν το email του Νηπιαγωγείου για να υπάρχει επικοινωνία και προβολή θεμάτων του Νηπιαγωγείου στο Χωριό.Θυμίζουμε ότι μόλις προ ημερών είχαμε σχετική ανάρτηση για το Νηπιαγωγείο ,με αφορμή την "Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας 6-3-2013"
 
Ευχές στους εορτάζοντες σήμερα Bαγγέλη - Ευαγγελία.........Χρόνια Πολλά!
 
ΠΗΓΗ: cnikop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου