Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πανκαστοριανό συλλαλητήριο 04.10.2012

Αδικαιολόγητα μικρή η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το πετρέλαιο.Καστοριά, λυπάμαι...χάσατε!


Ναι , ήμασταν πολλοί, ήμασταν οργισμένοι. Δεν ήμασταν όμως αρκετοί. Δεν ήμασταν αρκετοί μετρώντας τις αναλογίες μεγέθους προβλήματος και έντασης αντίδρασης.
Όταν ξέρουμε ότι αδικούμαστε κατάφωρα συγκριτικά με τους κατοίκους άλλων περιοχών
της Ελλάδας σε σχέση με την ληστρική φορολογία της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης, και όταν βλέπουμε ότι μας δουλεύουν εν ψυχρώ με παπαριές, χώνοντας καραμέλες στην τσέπη μας (και αυτό στα λόγια) περί γελοίων και ανεπαρκών επιδομάτων, τότε δεν κάνουμε ούτε τον αδιάφορο ούτε τον πονηρό. Γιατί η αδιαφορία και η κουτοπονηριά θα γυρίσει μπούμερανγκ σε όλους μας.
Θεωρούμε δεδομένο ότι κανείς δεν θέλει να δεχτεί το άνανδρο και επιλεκτικό χτύπημα από την αναίσθητη κυβέρνηση(αυτήν και την προηγούμενη). Θεωρούμε ότι κανείς δεν δέχεται να πληρώσει άδικους φόρους. Αν είναι έτσι , τότε γιατί ρε αδέρφια δεν επενδύετε μισή ώρα απ την καθημερινότητα σας για να κάνετε το αυτονόητο: Να παρουσιαστείτε στα μάτια των κλεφτών που επιβουλεύονται την ίδια μας την ύπαρξη και μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο! Πείτε μας ,  γιατί?

Αστεία η παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης!

Το γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας και το επαναλαμβάνουμε και τώρα:
Οι πολιτικοί μας και οι τοπικοί άρχοντες δεν είχαν καμία δουλειά να εμφανιστούν με τον θεσμικό τους μανδύα στο βάθρο των ομιλητών.
Με αυτό τον τρόπο, πέτυχαν μόνο ένα πράγμα, να μειώσουν κι άλλο την αξιοπιστία τους μπρος στα μάτια των Καστοριανών παρευρισκομένων-διαμαρτυρόμενων.

Τι δουλειά είχαν ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι και τα κομματικά στελέχη να μπαίνουν στο κάδρο των ομιλητών της κίνησης πολιτών? ΚΑΜΙΑ! Απολύτως καμία! Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό. Δεν ξέσπασε εκτάκτως σήμερα. Αφού λοιπόν οι άρχοντες μας γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα σχετικά με το θέμα, το μόνο που θα περιμέναμε να κάνουν θα ταν...να μας προλάβουν. Να πράξουν με δράσεις και όχι λόγια έτσι ώστε πριν υπάρξει συγκέντρωση σήμερα, να μας ανακοίνωναν: Κυρίες και κύριοι, πετύχαμε αυτό ή το άλλο. Ή τουλάχιστον επειδή προσπαθήσαμε με λόγια και έγγραφα να πείσουμε την κεντρική κυβέρνηση για το δίκαιο αίτημα μας, αλλά αυτή παραμένει μουλαρωμένη στην τυραννική της στάση, εμείς αποφασίσαμε να:

Παραιτηθούμε έως ότου εισακουσθούμε ή να κλείσουμε όλες τις υπηρεσίες του τόπου (τα πάντα) και κυρίως τις εισπρακτικές ή να κλείσουμε την εγνατία, ή να προβούμε σε καταλήψεις (εφορία ΔΕΗ κτλ) ή να κατασκηνώσουμε μαζί με  τους πολίτες έξω από την πόρτα του αρμόδιου υπουργού , ή,  ή .... Τόσα και τόσα θα μπορούσατε να σκεφθείτε ανακοινώσετε και να πράξετε για να μην εκχυδαΐζετε τον θεσμό που υπηρετείτε, να μην γίνεστε γραφικοί και να μην ακούτε από τους πολίτες: 

'Από λόγια...χορτάσαμε! Μήπως το περάσατε για πανηγύρι, για γιορτή πολιτιστικού συλλόγου, για  παραδοσιακό έθιμο? Μήπως πιστεύετε ότι έστω κάποια (μεγάλη) μερίδα του κόσμου θα συνεχίσει να τρώει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα? Έλεγε ο ένας θα... θα... ναι... είμαστε μαζί σας.....Τι λέτε ρε? Σας είπε κανείς ότι σας ψηφίσαμε για να μας λέτε ποιήματα? Να παίζετε θέατρο? Να λέτε μόνο λόγια? Τέλος! Ή ξυπνάτε και ανακοινώνετε ουσιαστικές δράσεις και πράξεις (κάτι που θα ήταν και ο μοναδικός λόγος που θα δικαιολογούσε την ύπαρξη σας σήμερα) ή δεν θα ξαναπατήσετε το πόδι σας σε ανάλογη συγκέντρωση, ή θα κατεβείτε μαζί μας στο πλήθος ως απλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτα ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο από την κυρία που ήρθε μαζί με το παιδάκι της στο καροτσάκι και φώναξε :Δεν πάει άλλο! Μάλλον τι λέμε, ο συμβολισμός αυτής της κυρίας είναι πολύ πιο δυνατός απ ότι η δική σας θεσμική παρουσία!
 Καλά έκανε λοιπόν η Αντωνίου,και δεν εμφανίστηκε. Τι να μας πει? Ότι έκανε εφτά επερωτήσεις στη βουλή που ο υπουργός τις χρησιμοποίησε για προπόνηση στο μπάσκετ γραφείου με υλικοτεχνική υποδομή τον κάλαθο των αχρήστων? Καλά έκανε και ο Διαμαντόπουλος αφού ούτε κι αυτός μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα (αυτός έχει και το ελαφρυντικό της αντιπολιτευτικής του θέσης) και τοποθετήθηκε ως απλός πολίτης μέσα στο πλήθος παραδεχόμενος με αντρίκιο και απλό τρόπο ότι είτε είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης είτε απλός πολίτης, το παραχθέν αποτέλεσμα της στρατηγικής του παραμένει το ίδιο.Ναι είναι πιο έντιμο να λες, παιδιά με γράφουν και είμαι αναποτελεσματικός άρα το βουλώνω. Απλά και εδώ στη συνέχεια θα πει και ο κόσμος: Μαράκι μου, Βαγγελάκη μου, τότε γιατί σας βγάλαμε βουλευτές? Για να βολευτείτε προσωπικά?

Αυτά. Τα λίγα και σταράτα. Που είναι όντως και ελάχιστα και πολύ ευγενικά σε σχέση με αυτά που θ ακούγατε από τον κόσμο όταν μιλάει πίσω από την πλάτη σας. Γιατί μπροστά σας είπαμε ...η Καστοριά, ακόμη κοιμάται. Για πόσο όμως?  

Υ/Γ  Μην ξεχάσουμε τη αισχρή εκμετάλλευση της εκδήλωσης για άλλη μια φορά από το κόμμα επιχείρηση. Επαγγελματίες του ΚΚΕ μοίραζαν πάλι φυλλάδια μπρος στα έκπληκτα μάτια των Καστοριανών πολιτών που ήταν σαν τους έλεγαν: Μα δεν ήρθαμε γι αυτό...































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου